Saturday, 30 March 2013

Bestfriend for ever ='


hai guys .makin berjinak pulak jari jemari nak menaip malam ni .topik malam minggu ni sahabat .iss asik asik sahabat hasma ni kan . story la pasal boyfen pulak . haha :/ takdak makna nya boyfen . aku sayang sahabat .jujur *muka gedik =.=  

Semua orang pasti memerlukan sahabat sejati, namun tak semua orang mendapatkannya. Banyak pula orang yang telah menikmati indahnya persahabatan, namun ada juga yang hancur dikhianati sahabatnya” manusia kan .memang macam tue.dah rasa bahagia .kecewa pulak datang ==' 
nak cari sahabat pun susah inikan pulak boyfen sejati haha :"D

malam yang sunyi ni aku termenung bertemankan kipas buruk di sebelah.kata hati  dikala sunyi 'Jangan khianati dia!dialah yang selalu ada saat susah senang ! dialah sahabat !'kawan sanggup merampas orang yang kita cintai.Tapi sahabat akan menjadi mata-mata menjaga orang yang kita cintai :"D kawan akan memberi senyuman,Tapi sahabat memberi kebahagiaan. *eceh berpuisi pulak cik hasma ni .sesungguhnya aku rindukan sahabat =.= 


tetiba teringat wajah wajah insan yang aku rindui wei .hati menangis.kenapa cepat sangat masa berlalu.aku belum puas bersama sahabat.kalau boleh putar balik masa ,aku nak hargai sahabat :/ * menangis .tiba saat perpisahan kita ,jangan lah berduka, sebab apa yang kita kasihi  mungkin akan nampak lebih sayang dbila berjauhan – seperti gunung yang tampak lebih agung terlihat dari padang dan daratan. acewah wah wah puisi ka apa ni :/

kawan seperti bintang tak selalu nampak tapi selalu ada dihati . Sahabat akan selalu menghampiri ketika seluruh dunia menjauhkan diri dari kita.persahabatan seperti tangan dengan mata ! Saat tangan dilukai, mata menangis .Saat mata menangis, tangan menghapusnya .kan ? 


penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Thursday, 28 March 2013

working =.=

hai assalamualaikum. rasa kekok tapi aku cuba. blog sudah berusang tapi masih punya tuan. hari semakin malam, aku masih duduk di tempat kerja. melatih diri berdikari.eceh tersengih :* topik malam yang indah bertemankan bintang ni,aku nak story pasal kerja kerja kerja .

padat sungguh jadual harian aku wei. pagi aku p menjalani latihan industri. dok tengah panas dari pagi.bila bosan baru masuk cabin . petang balik kerja aku tolong mak meniaga. sapa lagi nak tolong kalau bukan aku kan . adik aku perempuan semua kat hostel.so tinggal aku sorang kat sini bersama suka duka =,= lepas niaga aku balik mandi.then masuk kerja kat sini pulak .sampailah pukul satu pagi weiii ==' kerja untuk sara diri sendiri.walaupun padat aku happy . 





see ! selalu macam ni kat cabin .*gelak jahat . so jurnal aku pun update mengarut banyak wei sekarang ! kesian aku =.=

dalam happy ada jugak rasa penat tue .but aku teruskan jua dengan life serba kekurangan ni :/ kawan aku tertanya tanya macam mana aku boleh bertahan dengan kerja .siang malam kerja kerja kerja ! taktau letih kot haha T__T 

sini aku letakkan tips nak happy time kerja :

  perlu menyukai bos kita, setidak-tidaknya hormatilah dia.
  menghormati rakan-rakan sekerja yang lain.
 Cuba elakkan pertengkaran antara rakan sekerja. 
   buat kerja dengan rela bukan terpaksa.

yang penting HALAL =='


jum senyum macam nie ! baru cun bebeh :* kasi muahmuah semua ! 


penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Tuesday, 26 March 2013

TAK SEINDAH DULU

assalamualikum.manja pulak tangan itew nak menaip hari kan! tuan punya blog yang masih terpaku depan cermin lapy buruk ni .yang buruk masih boleh diguna pakai .ahaks ! yang jujurnya aku memang lama tak jenguk fesbuk wei.malas nak belek .bosan =.= tapi hari ni aku jenguk .jumpa lah gambaq kelas BB dulu. YAALLAH rindu ! tak terkata rindu ni wei. kawan perempuan aku : pora mush ika adik sal mekna .but . emm !

aku sangat rindu zaman sekolah sana .sana mengajar aku erti kehidupan .eceh :/ bahagia aku kat sana dulu .tak siapa yang dapat baca berapa banyak bahagia aku kat sana ! faham ? aku diberi pinjam sahabat .nak aku mention nama ? eh =.= but ,sekarang kai dah jauh .yang dekat pon.seua busy.aku pun busy . nak jumpa pon bila masing-II balik kampung .dalam diam aku termenung . terbayang kisah dulu .kisah kami yang sangat riang ria di mana jua berada haha :/ kami memang happy .

tiga sahabat yang akan kemana jua bersama sama.mereka sangat happy .time makan ,selalu bersama . tak kira lah study pon.akan bersama-II .dalam kelas sahabat ni kaki tidoq kaki menyembang .sampai lah satu hari sahabat menamakan HASLARA the geng ! time cuti sekolah kami jarang balik rumah.kami menghabiskan masa dengan aktiviti sendiri. kami happy walaupun bertiga :/ malam-II time prep haslara tak study pon ! kami main ayam golek -II .best ! mula sekali mush naik atas pora then aku . then pora naik atas aku n mush .last aku yang naik atas mush n pora . okeh ! hapy walaupun kami selalu didengki :'[ cerita aku dengan mereka tak penah ending so terlalu banyak story kisah kami. dah boleh buat novel ni :/

berbalik pada rindu zaman sekolah tu, aku sangat rindu kelas aku,meja aku ,kawan kelas aku wei . bak kata apek 'kalau bersama pun semuanya dah berubah ' :") betul ! tak dinafikan memang semua dah berubah. keadaan sekarang dah berbeza dengan dulu :") senyum walaupun pahit ditelan . dalam kelas apek dengan a yang rapat dengan aku. best kawan macam tue .hiks . aku bukan lah jenis suka ambik hati .tak kisah melawak kasaq asal kan tak babitkan family :"O weiiii tetiba teringardokter.apa cerita dia sekarang ? dah jadi dokter pa ? hiks ! eeeeee pap ! kata pora kepada lat !

sekarang aku teruskan hidup walaupun tanpa sahabat yang dulu disisi. bak kata hati ' cuba jalani kehidupan baru tanpa mereka yang jauh telah pergi '.aku disini menunggu sahabat yang dulu kembali :"] tengok jam 'eh dah pukul 5 .lagi sengah jam dah nak balik ' ! hoyeii . terhenti lamunan mimpi bersama class BB .
.tutup buku lama .cari buku baru :/ walaupun buku baru tak seindah cerita lama !


KELAS BB :/ 

penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Sunday, 24 March 2013

* SAHABAT *

Assalamualaikum pembuka bicara.lama aku tak menaip di keyboard lapy nie. rasa kekok tapi aku cuba. blog sudah berusang tapi masih punya tuan yang busy dengan perjalan latihan industri .aku sibuk dengan hal AIRIS II.  eceh .macam dah bekerja gaya menaip ni :") kerja hari ni agak padat . dari pagi kat sites .aku sampai awal hari ni then terus tengok sites.setting out semua aku ambik alih hari ni aicey ! sibuk hari ni dengan mata asik nak tengok jam baru yang diberi oleh aida omok . story about her ? okeh . now aku tengah menaip lepas lunch dengan dia kat kepsi tanha merah m tue ja tempat kami berbicara .

dup dap dup dap aku rasa padahal aida yang nak menduduki final bagi pra uitm .eh bukan aku rasa cuak dengan dia ja . aku doakan cermin aku jugak tau . hais =.= hari-II indah bila dengan adik aku yang sorang ni .entry aku penuh kisah dia ? ehh kisah pulak aku .hiikkk ==' kami kemana bersama menangis pun bersama.ku bersumpah mati pun bersama .ehh ? ternyanyis pulek '. apa yang menarik dengan dia ? best kah kawan dengan dia ? dia dah ada boyfen ? jawapan : menarik tang GIGI dia.teratur gitu hikks ! 'best kawan dengan dia.susah senang dia dengan aku wei . plis jgn nak jeles dengan kami  :/ 

kemarin kami lepak kat tasik sama-II . she said : pelik ah tangan kosong " jum beli jam ? aku : errr.takpayah ah.dah banyak jam kita beli dulu .semua hilang ! she: beli kali ni jaga elok-II lah :") aku : em okeh .tengs ! *muka happy masa tu wei ! dapat la jam baru . kali ni aku kena pilih sendiri .eh jam ni tak mahal pon.tapi cukup bermakna bagi aku :*)  




HAHA ! pakai la tue jugak ! comel ?alah !tengok tuan la !eh " tershashul .ahaks ! okeh sebelum beli jam kami jenjalan dulu . lama tak bersama petang-II cenggini kay .so kami lepak tepi tasik bertemankan angin sepoiII bahasa ! 



siap edit gitu :") tudung sama ? weiwei ! kami tak janji pom :'[ sampai ja dia kat sini aku marah ' pakai tudung sama kenapa ?') takmau snap gambaq ah hari ni . ecehh .*muka marah !  aku agak gemok sekarang >nampak pendek bila dengan aida kan .baka pendek nak buat gena haha ! apa ? aida suka tunjuk gigi dia? well . gigi dia lawa tue nak tunjuk sangat .ciptaan ALLAH :")



 the end episod kami *)
penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Wednesday, 20 March 2013

peritperit T__T

hai kawan muka blogger .eh pelik ayat tu :* malam yang sunyi lagi indah berteman sang kipas angin yang usang,disini saya menyatakan bahawasannya saya amat merindui si bacin bacin nun jauh disana.si teman pencinta saya yang berada d merbok yg akan terbang ke sini malam esok ,dan sang teman yang tak dilupakan,pora n mush :D dan kawan yang tak penah aku lupa ,ika apek sal adik mekna am dll .huh ! merindui mereka sangat perit :'[ hati saja yang faham erti rindu nih .eh pelik ?kenapa tak rindukan boyfen  :/ haha ! soalan yang tertanya pada hati yang sunyi O_o stop! now aku tengah menghabiskan masa dengan kehidupan disana ! dimana ? disini sayang ! airis II projek baru dijalankan.kat sini aku cuma kawan dgn indon indon .okeh,best tidok?mestilah best :/ tapi kadang-II sunyi.depa bukan pandai sangat cakap melayu kita nih .==' sangat merindui sahabat =.= topik utama malam nih .ahaks !

okeh .yang sebelah ni retis hot gitu :/ aida azman nama diberi .cantik kan makhluk ALLAH ni .nak berubah katanya.moga kejalan benar :D 










si bacin bacin?yang sebelah nuh,bacin lah.ahaks! izah from ombak rindu perlies .muni from johorie.then aina from kelaterie.imissdem so much ! jarak memisahkan kami.then aku kuar dari group JEJAK KASIH CREATED BY MURNI. haha .bukan merajuk wahai bacin  sekalian .aku tukaq fone nih. :O harap boleh jumpa sibacin sebelum sem limee :D














penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Monday, 18 March 2013

berpanasan seharian

hai.atotot :3 lama gila tak menaip kat ruangan comel ni.AHAKS :* okeh gedik sikid lanih. apa yang aku buat sekarang ? bahagiakah aku? hari hari aku kale male dop ? haha ! sekarang aku tgh menjalani ujian ujian hidup ,praktikal :3 berjemur tgh panas weh ,.penat tau penat =='  soal bahagia ? eh ,memang bahagia w aida and teman teman hidup aku [ kawan ] .soal hati ,soal cinta , akan terjawab bila ada jodoh nanti sayang sayang :/

SEE ! okeh ,ni pad footing .ni salah satu keja aku haha .aku akan check kedudukan ,then check ribar :* suka sangat !rutin harian sekarang : pagi pukoi 9 kat sites. macam2 aku belajaq kat sini . macam macam yang dulu aku tak faham .berbeza kehidupan kat sini. best ? dak kot ! kena mai awai balik lewat.apapon ,wa hepy bebeh .haha .sekarang dah terjawab AHAKS :3 okeh .bhai bhai . malas menaip musim ni,musim luruh kot ,haha :/

penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")