Thursday, 26 April 2012

hohoi sedihhhh :(



soalan tadi susah :( xtaw la apa yang aku jawab.salah diri sendiri kod sebab xstudy dari awal.tapi aku study la sampai xtidoq ! lepas2 habis survey tadi budak kelas aku suma cakap cary lah sem depan.suma xleh jawab tadi :( hmm.hhmmm. salah lect kea hah?dah la jarang masuk kelas.xbanyak mengajaq pulak  .banyak soalan yang masuk tadi aku xpaham ! tapi tetap senyum macam besa ja aku . hati sedihhh oiii !!

balik balik kelas abah tanyaa 'bleh jawab dak ? ok ka ?'.dengan muka blur aku jawab 'xleh.susah.'.p.ahtu gagal la naty ?? hmmm.hmmm..xtaw la ! aku bagitaw pulak kat mak,susah la tadi.xleh jawab.mak kata ' nak buat camna dah xbleh.cary2 paper tu besa la student.belajaq lagi la.huh !

moga2 lulus lah survey tadi :) tu ja aku harap.xdapat B+,B- pun xpalah.bagi lulus ja.serius xpaham apa pun.hmmm ! hmm ! semua salahkan incik tuh.tapi aku ? xtaw nak salahkan sapa :)


   p/s : JANGAN STUDY LAST MINIT MACAM AKU  >,<




penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Thursday, 19 April 2012

::mereka angkat2 saya::


           rindu awak ler :::))) awak ! biar apa orang cakap,sayang saya xkan hilang untuk awak :)) 
          awak faham ??kesalahan yang penah saya buad,saya taw awak xkan maafkan dah,tapi xpa.
                     saya yang salah kan ?apapun saya sayang awak !tu dah cukup :)))




                              my kakak pulak.tapii xrapat sangat macam adik :)) dulu masa sekolah
                                        ,memang suka sangat tengok dea.mata dea come::.o.O 




ok dah.sampai situ ja kod.malas nak menaip.
menghitung hari nak final ja neh.xmenghadap buku lagi.ok bye !!

penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Tuesday, 10 April 2012

:: final exam ::



KEKADANG kita terasa amat longlai sekali. Dalam pada meneruskan kehidupan ini, terasa amat payah kan. Seolah2 nak melangkah pun x bermaya. Apa lagi untuk mencapai kejayaan yang besar, memang jauh sekali. Kita ni kalau tidak disuntik dengan kata-kata perangsang sesekali, memang bertambah-tambah la malasnya. Hehehe..

#
#
#
#


# SAYA MEMANG MALAS PUN
Sebenarnya, apa yang tertulis dekat atas tu sebenarnya alasan semata-mata. saya memang dah malas sejak azali.  bukak buku ja mengantuk. Kalau study dengan laptop terbukak depan mata memang tak jadi kerja. Lagi-lagi kalau boleh online. Buku ke mana study ke mana. Contohnya macam sekarang. ada ja kerja yang saya nak kena buat tapi saya menghadap blog saya yang dah macam page yahoo. Lagi satu saya suka tangguh kerja. Kalau bukan besok dateline memang harapan la saya nak hadap kerja tu. Beranak la dalam rak buku tu saya takkan sentuh. See, saya sangat malas. Kalau ade calon-calon mak mertua yang baca mesti dia tak nak buat menantu kan kan. Tapi saya pandai masak mak. Pandai kemas rumah, Pandai..... Jaga anak. . Haha.


# NOTA SAYA TAK ORGANIZED ELOK-ELOK
Eh! Eh! . Nota saya cantik. Tapi kadang-kadang saya suruh orang pegang la. Saya selit dekat dalam note lain la. So end up nota tu entah ke mana. Saya pulak jenis bergantung pada nota sendiri. Nota orang tak main la. So bila nak final kan dah susah. Buat saya malas belajar ja. Kalau once nota tu dah hilang, subjek tu pun saya dah malas nak tengok. So kejap lagi saya nak pergi susun balik nota saya so that time final nanti saya tak la malas belajar kan.???ngehngeh:'|


Comel tak aku cakap macam ni?? Comel kan? Comel kan? Dengan ayat yang konon skema tu. Haha. *Nak muntah. Tapi sungguh la masuk diploma ni aku sumpah malas nak bukak buku. Sebab tu pointer aku dapat lowest. Aku malu giler tapi still boleh maintain muka kayu. Sabar ja kan.  





penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Wednesday, 4 April 2012

PERSAHABATAN haslara !



Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri…..
Tetapi…Dalam kita bersendirian,kita beruntung kerana….
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat,begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.
Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.
Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya…..?
Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa…..tetapi kita sering terlupa.
Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami
Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.
Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan.
Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga
Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.
Pernah kah kita memberi dia peluang untuk
menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.
Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah….?
Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita…..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat…
Kerana dia juga seorang manusia,
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat…..
Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu….
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.
Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..
Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan…..
Kita tidak tahu….
Tetapi….jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita
akan tahu…..
RENUNGILAH…
HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN !

SAYANG HAMPA SANGAT2 ! 
                                            FB : Mushla Rahman
                                                :SUKA HINGAQ + SUKA NANGEH (;   

                                        FB : Farah Ichika

                                                       : PERAMAH & HATI SEKERAS KONKRIT (;


 # rindu sangat2 saat sukaduka b'sama mereka :(


penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

kawan ohh kawann :)



hye >,< salam semua.nie gambaq2 aku dengan budak2 kelas .kami p tapak projek sekolah kat kulim kemaren (; best jugak la.dapat duet makan pulak kan.untungkan kami :) masa balik tuh,kami singgah tesco.jalan2 peqabih duet makan tuh.bukan selalu jalan ramai2 dengan depa neh !

mereka & aku 

                                                
                                                           photographer anas hilal >,<
                                                         semangat :) bakal engineer !



                                                 aku & farhanis amirah :) kami mai pozing ja lebih.


                                                                       letihhhh !


       haaaa ! nie la budak kelas akuhh >,< kegilaan semua !  





                                                      
penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Sunday, 1 April 2012




kita hidup bukan semata mata nak bercinta.
tetapi kita bercinta untuk kehidupan ini lebih  :)
mimpilah apa yg kita ingin mimpikan,
jadilah apa yang kita inginkan, kerana kita hanya memiliki sebuah kehidupan dan satu peluang dalam kehidupann (;

cinta bermula dengan senyuman,dan adakah  berakhir dengan tangisan?? 


penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")