Monday, 24 September 2012

# sekilas kenangan # thanks ALLAH ♥

.
perempuan cepat menangis , cepat terasa , kuat merajuk , cepat cemburu . Bukan sebab mengada tapi Allah cipta hati mereka lemah dan lembut ♥  untungkan perempuan . tapi kadang-II memang susah nak faham hati perempuan .macam adik angkat aku nie , susah nya nak jaga hati dea . tapi apa pon , aku syukur sangat dea maseh lagi b'sama aku dhari-II muda aku nie :) yang baju kalew kuning to , adik aku , errr kami kembaq . to lah muka sama tapi rasa macam itew lagi cantik HAHA ! perasan .dulu masa kecik-II selalu sangat kami gaduh ,setiap masa la . akulah hero & heroin masa to :] air dicincang takkan putus kan .  sekarang dea study at UITM merbok , yang jauh nuh. baru-II nie dapat surat dari SPA internview kastam ,mau syokkk la dea. aku pon hepy andaikata dea dtakdirkan jadi kastam nanti .aku pon senang! to rezeki dea , mana boleh nak jeles dengan adik sendiri kan . aku doakan yang t'baik untuk dea  insyallah  .





penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Monday, 10 September 2012

| unique | BFF |

assalamualaikum , hye guys ! some people call me KAKI . ohhh kenapa ? haha . cerita ni b’mula pada zaman sekolah time aku form 4 . masa to aku sekolah kat vokasional arau, kos BB . b’balik pada topik , KAKI . kenapa eh ? weww J  ada apa kat kaki aku ? ohh tidak T___Y  aku pon taktau apa yang peliknya kaki aku nie , sedangkan aku normal , ya . NORMAL !  t’tanya-II kan , aku jalan tak la pelik pon. mayb sebab lain sikid kod . masa to pulak aku tengah aktif sukan . yes , memang banyak la acara aku amek kat sekolah to haha . ecehhh J  kadang-II bila membe-II panggey , semua nya tak panggey aku dengan nama yang kiut miut nie , HASMA #perasan . I DONT CARE ,BUT I THINK I’M UNIQUE J  unikkan aku ,mana da nama manja KAKI haha ! sampaikan hampir semua yang kenal aku panggey dengan nama to . dont jelly ah ! kat sekolah to , ke mana aku p , study dengan sapa , semua buat kawan dorm jeles . sampaikan aku takdak masa langsung dengan orang yang dalam dorm to amek berat pasal aku J kejam nya aku kan hehe . masa to , aku ada BFF . yang tak penah aku jumpa perangai yang gila-II macam to weih ! gila sungguh , tapi tak semua pasal diri aku aku kongsi dengan BFF , mayb sebab dunia kami yang b’beza J sampai sekarang , AKU TAK PENAH BUANG BFF AKU jauh-ii . setiap kali aku online-----------,aku tengok jugak walll budak-II nie , RINDU . tapi aku tak pasti macam mana perasaan BFF aku nie . sampai kan BESDAY aku pon takda yang call , memang KECEWA weh ! aku tunggu dua hari ,mana tau BFF aku nie nak jadi orang terakhir kan . aku tunggu , tapi takdak pun panggilan dari BFFL memang sedih , orang yang susah senang masa sekolah dulu , dah lupa kita kan . redha ja lah L pasrah ! tak perlu la aku titipkan nama anda BFF , harap maklum ja , aku terasa . padahal BESDAY  BFF aku nie aku call, wish , bukan setakat kat fesbuk ja , siap CALL . aku takmau BFF aku nie kecewa dengan kawan sendiri . fullstop ! biarkan , mayb ada kawan baru yang lama pun lupa kan . nak berubah pon sekelip mata ja  . J  yang penting aku ada dea ,DEA B’SAMA AKU SUSAH SENANG ! 

penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

[ BESDAY | IMPIAN ]



assalamualaikum , hye peps! wootwoottt , first sekali nak cerita pasal besday aku ,hee :’)  7/9 genapla usia aku 19 tahun , erhhh dah tua wei , menci ah .haha rasa macam nak putaq masa ! cepat sangat kan (mengada pulak) .kenangan apa eh selama 19 tahun nie buat aku happy sampai sekarang ? errr,errr. FIRST , aku bahagia with family walaupun telalu banyak dugaan wei , aku tabah :’) apa yang jadi kan ada hikmah nya . SECOND , orang yang dah banyak tolong aku , susah senang aku b’sama dea , adik angkat aku . kalau aku sedih , dea pun sedih jugak . ecehhh :”] masa lapang aku ,aku habiskan dengan dea ,,aku nak buat dea happy walaupun dea selalu cakap masa dea dengan aku tak lama dah . mesti nak tau kan kenapa / J berbalik pada topik aku , BESDAY  J dah dua tahun aku dapat hadiah yang aku tak penah duga weh , FIRST : ipod J ,SECOND : camera J THIRD : baju yang ada gambar  aku . kalau nak tau hampir setiap bulan la aku akan dapat hadiah . untungnya aku kan , mohon tak jeles na guys .  rasa macam dunia memihak pada aku . hampa ada ? heee /: apapun aku hargai sangat ,kalau boleh aku nak bagitau satu dunia yang aku tengah happy nie ==’ okeh , topik besday stop sampai sini ja !  erhhh,erhhhh , ada lagi J topik ni pulak pasal kerjaya J eceh ,study pon tak habes lagi noh, berangan nak kerja ! boleh kan study sambil kerja pon ? errr , tapi sempat ka nak bahagikan masa dengan anak , laki lagi . hehe J | single lagi ,single lagi | sekarang siries malas sangat nak study , taktau lah kenapa  weh ,heran ! dulu t’hegeh-II sangat, lanie main-II pulak , hmmm . minat aku pada tentera membuak-II . taktau kenapa haha . tapi memang dari kecik lagi aku t’lalu minat . tapi family nak aku study , but i bosan la ! L  hope aku dapat teruskan study nie sampai dip , n then tempat aku d impian aku selama nie J amin ! n lastttttt , aku teringin sangat nak bawak sendiri moto besaq-II :") . IMPIAN #



penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Sunday, 2 September 2012

| kisah di bumi PERLIS |

hari nie , aku dengan aida ,nisa p perlis , ha p buat apa ? bukan dating lah , kami p kenduri rumah mira . niat d hati nak sangat jumpa kawan-II lama , tapi tak kesampaian :'[ semua ada hal masing-II . tapi cemna pun , syukur sangat kami dapat jumpa jugak akhirnya walaupun tak semua yang ada . semua dah berubah , yang dulu banyak cakap ,bila jumpa masing-ii diam , aku pon pelik kenapa =='  bukan mira yang kawin ,abang  dea lah . ha , see :) cantik gitu . 

#aku ja hitam manis kat sini haha :) 


                                                                                                          

<<<----- kami yang gilagila , urgghh !

#kami takdak boyfren , kami takdak skandal , kami cuma harapkan suami yang halal . hubungan yang halal . aicewahh :')


 * pekak kan telinga dengan cemuhan mereka . she unique but she is beautiful . and i love her like i love my sister :'D
 okeh ,makan makan , singgah kat sini makan ABC . tak sedappp ! sweet kan kalau tepi to pantai :')

 #iklan gigi sebentar . haha .


alhamdulillah ,kami masih bersama , dan dea masih dengan aku dimana jua . kami bukan gay haha . kami SAHABAT ! anda jeles ? ehh ,jangan la awok . itewww sayang dea lah . haha #gedik :/



aku letak jugak empunya blog nieh . ok bhai :*



p/s : kami cuma SAHABAT ,bukan kekasih aku . jangan nak fitnah sangat T___T
penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")

Saturday, 1 September 2012

simple :]


hari nie aku kena masuk keja , hmm ,buat rajin pulak kan ,padahal selalu elak sangat dari masuk keja , bz study la konon . dah lama tak jumpa , so hari nie lepas keja kami keluaq . so sweet :D haha . mula-II kami p tasik ,tengok orang ramai sangat , patah balik p makan kat mana taktau . mula-II sampai ,semua tengok kami , taktau lah kenapa . 'baju akuterkoyak kea ' , ehh ada apa-II kea kat suaq aku ' . urrgh ! aku pon taktau kenapa . haha . depa jeles kod kami sweet gitu haha ! makanpon kalut-II ,dsebabkan dea nak balik jauh , dah lewat masa to . apapun thanks :']






penat saya menaip.tinggal kan komen anda :")